Friday, May 4, 2012

THE NEW PITZI

Pitzi a fost mereu pe val. Pitzi este si va fi. Ce-i drept, intre timp si oarecum in pas cu moda, ce avanseaza mai galopant chiar si decat cancerul in stadiul terminal, pitzi se tine tare pe pozitii, ba chiar se mai si transforma, evoluand catre nivelul urmator!
Daca, pana mai de curand, pitzi cea de toate zilele purta volanse mii si cat mai roz, mansardate strategic in straturi diafane intru sustinerea kitch-ului perfect, mai nou, miss pitzi s-a dat peste cap de trei ori ca in basme si a devenit o…printesica! S-a mai “cizelat” si stilizat, sa zicem; s-a lepadat de rujul roz penal si de cositele-i blonde, pana la radacina carora vopseaua cea neascultatoare se tot incapatana sa nu ajunga! Printesica e, cu alte cuvinte, varianta “tunata” a deja “fumatei” pitzi, trecuta, de pe acum, de la stadiul de adolescenta teribilista, la cel de femeiusca in cautarea febrila a maturitatii cea provocatoare si plina de neprevazut. 

Noua creatura nu mai e adepta rozului in toate nuantele nastrusnice si a toaletelor din latex mulate, ci e, mai nou, un trend-setter, o adevarata aparitie, o revelatie chiar! Avem, de acum, de a face cu o tipa bine, o muiere pusa la patru ace, imbracata si accesorizata asortat de la magazinul spaniol Z, care are bunul obicei de a-si etala outfit-urile de-a gata asortate - de la pantofior si pana la colier - pe manechinele din vitrina. Astfel, tinerele amazoane aspirante au scapat si de acest efort de pe urma: asortarea bluzei cu fusta, cu pantalonii, cu geanta si cu sandaua. Cum s-ar zice, magazinu’ propune, iar cardul, a carui limita e mai putin importanta, poate - si trebuie! - sa faca restul!
Gata, fatuca nu mai are acum nicio grija; trebuie doar sa fie fresh la rendez-vous-ul cu cel de la capatul cel mai indepartat al cardului. Cand se coboara din bolidul iubitului, abia de i se zaresc ochii, camuflati acerb sub ochelarii de soare, gigantici pe langa biata capatana delicata. Ovalul fetei s-a resemnat si el umil, cazut prada ramelor ce depasesc, ostentativ si agasant, zona-i predestinata de la natura. Capul nu creste in pas cu vremurile si nici cu labartarea lentilelor, ceea ce nu e neaparat rau; dar tot ar merge un accesoriu solar ceva mai congestionat pentru zana in discutie, ca zau ca arata ca o musca bazaind agitata pe scaunul din dreapta.
Lasand la o parte latura vestimentara a problemei, sa trecem, nitel, in revista naravurile culinare ale pasagerelor de dreapta jeep. Fatucile astea sunt vesnic la cura, desi sunt slabe precum firul de iarba printre rosii maci. Le-ar cam lua vantul pe sus, de nu ar circula mai mult cu masina...Oricum, ele se hranesc doar cu taraituri de mobil facute sanvish, asa ca e evident de ce sunt asa de suple. Doar mobilu’ amicului e colesterol free si nici nu ingrasa, deci ce mai vreti? Ala vorbeste si se sms-uieste, iar ea, in timpul asta, isi mentine silueta! Armonie totala, frate! Universu’ lucreaza in favoarea lor si a noastra, a carcotasilor invidiosi de serviciu...
Acu, ca nu mananca, e una si e si treaba lor; dar fitzele de rigoare, asociate procesului firesc de alimentare si selectie a bucatelor, sunt, totusi, demne de mentionat. Draga, ele usturoi si ceapa nu mananca niciodata, nu, ca le miroase gura de garofita! Fata, alea la Paris papa supa de ceapa ca e de bon ton, delicatesa, ce mai! Ce stiti voi...Ma intreb cum v-ati descurca cu celebrii melci, o alta delicatesa ce v-ar face mai doamne decat sunteti! Doar sunteti sofisticate, ma....

Voi, saracutele, ati mai pacatui ce-i drept, cu cate o saorma din cand in cand, dar sa fie servita neaparat fara usturoi! Si Doamne iarta-le, stim cu totii ca fara ingredientul magic, preparatul arabesc n-are niciun farmec! 
Bagati, fetelor, si voi un Orbitel, o gumita, doua, trei, un pachet daca trebuie, dar nu va scoateti din meniu prazul national si usturoiul saormistic de rigoare doar ca sa dati bine, ca nu se merita, zau asa. Asta chiar e un sacrilegiu!
Si apoi, frumusetea e trecatoare, dar izul ala de saorma, generic denumita “cu de toate” (nu pun la socoteala si cartofii prajiti ca sunt de acord cu voi ca e too much!) n-ai cum sa-l uiti vreodata, si macar asa, ramai cu o amintire puternica…Cand o pleca jeep-ul definitiv din viata voastra, usturoiul din saorma papata direct in masina, in prima seara de amor, cu siguranta va ramane sa va salveze, fiind chiar mai eficient si decat un antibiotic! Nu stiu, insa, daca da si aceeasi dependenta, dar, daca va intereseaza, io intreb...

No comments:

Post a Comment

Adaugati un comentariu aici: