Thursday, December 1, 2011

Tartiflette savoyard

Astazi, de 1 Decembrie, mama ne-a invitat sa luam pranzul la ea acasa. 
“Veniti la mine neaparat, ca va pregatesc ceva special”, spune mama la telefon, entuziasmata ca in sfarsit ii facem vizita mult asteptata.

Mama este o tipa foarte cosmopolita…este ghid international, si drept urmare, si in bucatarie se comporta ca atare. Asa ca, astazi, de ziua Romaniei, la mama se mananca pizza si Tartiflette savoyard in loc de fasole cu ciolan!

Tartiflette este a un fel de mancare specific din regiunea Savoia de Sus, Franta. Se prepara din cartofi, branza reblonchon, smantana si bacon. Cuvantul tartiflette deriva din cuvantul tartifla, care, in  dialectul arpitan (franco-provencal) inseamna cartof. (Wikipedia, the free encyclopedia)

Pentru exemplificare, iata si niste poze, si va garantez, exact asa arata si la noi in farfurie!

Ah, si sa nu uit: se serveste cu castraveciori murati, maruntei, maruntei, tip "cornisor"….



Sper ca v-am deschis cat de cat apetitul, si nu veti astepta pana de ziua Frantei, ca sa fiti cu adevarat de bon ton…incercati azi, sau in weekend, sau oricand aveti chef sa degustati ceva inedit si foarte gustos, alaturi de un pahar de vin alb!



A bientot,
M.
P.S. Crevetii al Ajillo (cu usturoi) o sa ii prezint data viitoare cand gatim ca in Spania! Ole!

2 comments:

Adaugati un comentariu aici: